Anal kanalın iç duvarını meydana getiren mukoza ismi verilen bölümün alt kısmında meydana gelen genişleyen damarsal yapıya hemoroit halk arasındaki adıyla basur ismi verilir.
Dış Hemoroit ise, anal kanalık alt bölümünde, derinin altında oluşan şişen toplardamarlara verilen isimdir. Toplardamarlar tıkandığı zaman dolaşım bozukluğu sorunu oluşur ve bu durum da daha çok şişmeye ve şişme yüzünden meydana gelen ağır şikayetlere yol açar
İç hemoroit ise, en son bağırsağın anal halkaya yakın bölümünde oluşan şişme ve dolaşımı bozulan damarsal yapıya verilen isimdir.
İlerleyen dönemlerde anüsten atılan, kırmızı renkte, yumuşak doku sarkıntısına meme ismi verilir. İç hemoroidler şiştiğinde meme tarzında anüs dışarısına çıkabilir.

Hemoroit Belirtileri Nelerdir ?
Hemoroidin başlangıcında görülen tek belirti kanamadır. Kanama sürekli olabileceği gibi 3-5 ayda bir defa da gerçekleşebilir.
En çok görülen belirti ise tuvalette kan damlası veya tuvalet kağıdında kırmızı renkte kan görülmesidir. Hemoroidin ilerleyen aşamalarında görülen kanda pıhtılaşma gerçekleşir ve ağrı oluşur.
En çok görülen diğer belirti ise anüste rahatsızlık durumudur. Kaşıntı ve yanma şikayetleri oluşur.

Didem tarafından yayınlandı

Zamanım oldukça burada yazıyorum. Hobilerim arasında kitap okumak, gülmek, eğlenmek, gezmek, dolaşmak vardır.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir