Gebelik hesaplama

Hafta hafta gebelik Gebelik süreci hafta hesabı ile yapılır. Her dönem hafta hesabı yapılarak belirlenir. Ayların bu hesaplamada bir önemi yoktur. Ancak anne adayları bebeklerinin kaç aylık olduğunu merak etmektedirler. Normal bir hamilelik süreci 40 hafta sürmektedir. Bazı sebeplerden dolayı 38. ve ya 41. haftalarda da gebelik süreci sonlanabilmektedir. Gebelik sürecinin başlama tarihinde, anne adayının son …

Hamilelik belirtileri

Birçok evli bayanın hayalini kurduğu şey çocuk sahibi olmaktır. Bundan dolayı bir an önce hamilelik belirtilerinin kendi vücutlarında oluşmasını isterler. Ancak bu hamilelik belirtileri kişiye özeldir ve genel olarak yaşanan bazı durumlar vardır. Dolayısıyla bir bayanın yaşadığı gebelik belirtileri içerisinden birisini diğer bayan yaşamayabilir. Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Çoğu bayan hamile olduğunu 6. haftadan …

Otizm hakkında bilinmesi gerekenler

Otizm nedir? Otizm, sosyal becerileri ve iletişim becerilerinin oluşmasını engelleyen bir kişilik bozukluğu olarak tanımlanmaktadır. Otizm hastalığı genellikle 2 yaşlarında ortaya çıkmaktadır. Otizm hastalığı olan çocuklara otistik çocuklar denmektedir. Otistik çocukların birçoğunda zekâ geriliği görülmektedir. Fakat hepsinde durum aynı değildir. Bazı otistik çocuklarda zekâ seviyeleri normaldir. Her ne kadar bir otistik çocuğun zekâ seviyesi normal …

Anneliğin gizemi – Annelik duygusu

Bir çok bilim dalının araştırma konusudur annelik. İnsana bahşedilen bir güçtür. Hayvanlarda içgüdüsel olmasına karşın, insanlarda zamanla ortaya çıkan bir duygudur. Anneliğin gizemi, hamilelikle başlar ve doğuma kadar süregelir. Annelik duygusunun özünde, sevgi, ilgi, şefkat ve fedakarlık gibi hususiyetler bulunur. Hamileliğin en başından sonuna kadar anne, kabullenme sürecini yaşar. Sabırsızlıkla yavrusunu dünyaya getireceği günü bekler. …

Vücut temizliğini çocuklarınıza öğretmenin zamanı geldi

Çocuklarda temizlik eğitimi Vücut temizliğine özen göstermek  her bireyin öncelikli ödevlerinden olması gerekir. Toplum olarak vücut temizliği sinerjisini yakalayabilmek adına bu işe çocuklardan başlamak en doğrusudur. Çocuklara zamanı geldiğinde mutlaka vücut bakımı konusunda birtakım ön bilgiler kazandırılmalıdır. Vücut temizliği konusunda ön bilgilerin kazandırılma yaşı, anasınıfına başladığı yani 4 5 yaştır. Çünkü bu yaşça bir çocuk …

Hamilelikte istenmeyen değişiklikler

Hamilelikte cilt bakımı Hamilelikte kişinin vücudu birçok kez deformeye uğrar, bu da beraberinde iyi bir cilt bakımı, hatta bunu genele yaymak gerekirse iyi bir vücut bakımı gerektir. Hamile kişilerin vücudunun her bölgesinde belirli zaman aralıklarıyla değişmeye uğramaktadır. İyi bir vücut bakımı ile hamile kadınların çatlak, sarkma vb. durumlardan kurtulmaları sağlanabilir. Hamilelikte, vücudun geneline özen gösterilmesi …

Bebek beslenmesinde anne sütünün önemi

Anne sütü ne zaman kesilmeli? Anne sütü bebekler için besleyici özellikleri ve değerleri oldukça yüksek olan bir besindir. Özellikle ilk 4-5 ay boyunca çocuklara mümkünse sürekli anne sütü vermelisiniz.İlk aylar sadece anne sütü ile bebeklerin beslenmesi gerektiğini belirten uzmanlar su ihtiyacının dahi anne sütüyle giderildiğini, ishal gibi hastalıklar hariç hiçbir besinin veya içeceğin verilmesinin gerekmediğini …

Hamilelik döneminde rahat uyumanın sırları

Hamilelik her kadının istediği bir şeydir. Bazen hamile kalmanın zamanını tutturmak ve doğru zamanda anne olmak çok büyük bir öneme sahiptir. Çünkü hamilelik döneminde insan vücudunda o kadar farklı değişimler yaşanmaktadır ki anne adaylarının bu değişimlere ayak uydurması çok zordur. Bu değişimlerden bir tanesi de rahat uyumanın sağlanmasıdır. Çünkü salgılanan bazı hormonlar ufak bir tıkırtıda …

Çocuk gelişimi ve oyun oynamak

Çocuklarda sağlıklı yetişmede oyunun önemi çok fazladır. Hatta bazı oyun çeşitleri çocukları gelecek hayatlarına hazırlar. Zihinsel ve düşünsel kabiliyetlerini artırır. Bunun yanı sıra insanın geçmişte oynadığı oyunların önemli yerleri vardır. Küçük yaşlarda bilinçaltına tesir eden her hadise gibi oyun oynamanın da çocukların gelecekteki psikolojik durumuna ve kişilik özelliklerine büyük etki ve katkıları vardır. Örnek olarak …

Yeni doğan bebeklerde yüksek ateş

Bebeklerde yüksek ateş nasıl düşürülür? Yüksek ateş belirtileri makattan yapılacak ateş ölçümüyle net olarak öğrenilebilmektedir.  Yüksek ateşe rastlandıysa hemen oda sıcaklığı aklımıza gelmelidir. Oda çok sıcaksa yada bebek fazla giydirilmişse öncelikle bu sorunlar halledilmelidir. Bebeğe yapılacak ilk müdahalenin ardından bebek ağlıyormu, emiyormu bunlara bakılmalıdır. Yeni doğan bebeklerde gözlenen enfeksiyonlara karşıda taranmalıdır.  Kanda mikrobun dolaşması sebebiyle …

Hamilelik ve depresyona girme sorunları

Hamilelik sırasında genel düşünüş, bu süreç içerisinde kadınların duygusal yönden oldukça derece rahat bir süreç geçirdiğidir. Ancak yaşanan hormonal değişiklikler, sorumlulukların artması, bedensel değişimler bazı gebe kadınları olumsuz etkilemekte ve depresyona zemin hazırlamaktadır. Depresyonun, genel olarak 25-44 yaş arasında artış oranı yüksektir. Daha önce depresyon geçiren kadınların, hamilelik dönemi yaşarken tekrar depresyona girme oranı yüksektir. …

İlk 6 ay bebek bakımı püf noktaları ve bilgiler

İlk 6 ay bebek bakımı püf noktaları ve bilgiler mutlaka çok işinize yarayacaktır. Bebek bakımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar vardır. Bunların özeti: Bebeklerde beslenme: 10:00 Anne sütü (yoksa mama) 13:30 Sebze püresi 16:30 Meyve püresi 19:30 Sütlü pirinçli mama (gecikirsem) Öğünleri dışında acıkırsa anne sütü Anne sütü ve önemi: – En fazla iki defa …